Українцям розповіли, як не переплачувати за газ та чому можуть нарахувати зайві кубометри.

Щоб уникнути зайвих нарахувань за газ, українцям рекомендується щомісяця передавати показники газового лічильника з 1 по 5 число. Це дозволяє уникнути переплат та розрахунків за середніми показниками, які можуть виявитися завищеними.

Читайте також: Обсяг готівки в Україні скоротився: яких банкнот стало менше

Поради українцям, що заощадити та не переплачувати за газ

Передавати показники можна через особистий кабінет на сайті “Газорозподільних мереж України”, якщо ця компанія є постачальником у вашому регіоні. У випадках, коли послуги надають інші оператори, наприклад, в Києві, Одесі чи Полтавській області, дані слід передавати через сервіси цих місцевих операторів.

Абоненти “Нафтогазу” мають можливість скористатися чат-ботом gas.ua або передати показники телефоном чи SMS-повідомленням.

Ігнорування передачі показників може призвести до нарахувань за середніми обсягами, що визначаються на основі даних за останні три роки. Це може призвести до боргу навіть у разі, якщо газ фактично не споживається. У таких ситуаціях можна подати заяву про відсутність споживання за конкретною адресою або фіксувати однаковий показник лічильника щомісяця.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦