Аварійні відключення світла нині діють в Сумській та Полтавській областях

Через ворожі обстріли енергетичної інфраструктури Сумської та Полтавської областей, в цих регіонах запроваджено аварійні графіки відключення електроенергії. Про це повідомили обленерго обох областей.

Ситуація зі світлом

За даними “Сумиобленерго”, станом на ранок 28 жовтня без світла залишилося понад 16 тисяч споживачів. Причиною відключень стали ворожі обстріли енергооб’єктів в Конотопському та Роменському районах. Зокрема, 28 жовтня російські військові атакували об’єкти енергетики в Конотопському районі за допомогою дронів-камікадзе “Шахед”. А 27 жовтня ворог завдав авіаудару по енергооб’єктах у Роменському районі, також використовуючи дрони.

Також читайте: Жителів великого міста закликали готуватися до складної зими: світла може не бути взагалі

У “Полтаваобленерго” повідомили, що в області обсяги розвантаження енергомережі становить 25 МВт. Аварійні відключення запроваджено в кількох районах області, зокрема, в Миргородському, Лубенському, Лохвицькому, Гадяцькому, Гребінківському, Хорольському, Оржицькому, Чорнухинському та Пирятинському.

Енергетики закликають споживачів з розумінням поставитися до тимчасових незручностей та дотримуватись правил безпеки під час відключень електроенергії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦