Ситуація свідчить про негативні наслідки для екосистеми  

Рівень води у Київському морі стрімко знизився, оголивши великі ділянки дна. Екологи б’ють на сполох та попереджають про негативні наслідки для екосистеми водойми.

За словами експертів, такого різкого обміління ще не було. Рівень води знизився приблизно на два метри, що призвело до появи нових мілин та збільшення чинних островів.

Також читайте: Яким буде листопад і коли чекати на сніг

Проблеми водосховища

Surging wave on the Kyiv sea reservoir

Причини такого явища поки що точно не встановлені. Однак, екологи висувають кілька гіпотез. Зокрема, йдеться про можливі ремонтні роботи на Київській ГЕС, які могли призвести до зниження рівня води у водосховищі. Також не виключається, що скидання води могло бути пов’язане з побоюваннями щодо можливих російських обстрілів енергетичної інфраструктури.

Раптове зниження рівня води може мати серйозні наслідки для екосистеми Київського моря. Зокрема, це може призвести до загибелі риби, особливо у тих районах, де є багато заболочених територій. Крім того, обміління може негативно вплинути на якість води та біорізноманіття водойми.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦