Президент Польщі Анджей Дуда закликав Захід продовжувати надавати Україні підтримку, необхідну для перемоги над Росією, оскільки це важливо для безпеки всієї Європи.

Він також виступив проти пропозицій деяких політиків, які пропонують Україні йти на компроміси з Росією, зокрема за рахунок територіальних поступок.

В інтерв’ю The Times Дуда обурився через ідеї про замороження війни на поточній лінії фронту та запитав: якщо ці політики такі щедрі до Росії, то чому б їм не віддати Кремлю частину власної території, замість того щоб вимагати поступок від суверенної України. На його думку, така стратегія була б катастрофічною.

Читайте також: Чому Україні не можна в НАТО: пояснення Шольца

Дуда не підтримує мир з РФ за рахунок територій України

“Якщо ви такі щедрі, то чому б не віддати Росії шматок своєї землі?”, – сказав він, не розуміючи, чому якась суверенна держава повинна задовольняти РФ.

дуда польща

Раніше глава Офісу президента України Андрій Єрмак також заявив, що Україна виступає за повне завершення війни, а не за заморожування конфлікту, і наголосив, що питання Криму та Донбасу не підлягає обговоренню.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦