Метеорологи вважають, що останній місяць осені буде сповнений сюрпризів 

Останній місяць осені обіцяє українцям чимало погодних змін. Синоптики попереджають про аномально теплий початок листопада, але водночас не виключають перших снігопадів.

Теплий початок листопада

Наприкінці жовтня та на початку листопада очікується переважання антициклону, що принесе теплу і суху погоду. Температура повітря буде вищою за кліматичну норму на 3-5°C. Протягом цього періоду не прогнозуються різкі похолодання.

Також читайте: Антициклон накриє Україну: попередження синоптиків

Коли чекати на сніг?

Синоптики попереджають про можливість утворення циклону на початку листопада, який може принести дощі та мокрий сніг. Однак тривалий сніговий покрив поки що не прогнозується.

Зміни погоди в листопаді

Наприкінці жовтня та на початку листопада очікується зниження температури та заморозки. Потім погода стане теплішою, але знову ж таки можливі зміни через атмосферні фронти.

За словами синоптиків, найближчим часом значних снігопадів не очікується. Можливі лише локальні опади у вигляді дощу зі снігом. Тривалий сніговий покрив, за винятком гірських регіонів, малоймовірний.

Листопад буде мінливим місяцем з перепадами температури та опадів. Початок місяця порадує теплою погодою, а потім можливі похолодання та перші ознаки зими. Синоптики радять стежити за оновленнями прогнозу, оскільки ситуація може змінюватися.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦