Аналітики прогнозують проблеми для Кремля  

На думку аналітика The Times Марка Галеотті, прибуття північнокорейських військових до Росії навряд чи стане серйозним підсиленням для російської армії в Україні.

Тисячі військових з КНДР уже прибули до Росії, і їхнє можливе розгортання в зоні бойових дій очікується найближчими днями. Однак експерт сумнівається, що це може кардинально змінити ситуацію на фронті.

Військові КНДР в Україні

Хоча північнокорейські солдати фізично витривалі та дисципліновані, вони не мають реального бойового досвіду, що є критичним чинником у таких умовах, зазначає Галеотті. За його словами, їхній рівень підготовки суттєво відрізняється від західних спецпризначенців, і цей брак навичок може стати значним недоліком.

Також читайте: Військові КНДР підтримали РФ у війні: що вони насправді знають про Україну

Додаткові труднощі можуть виникнути через мовний бар’єр, який створює ризик непорозумінь і навіть “дружнього вогню”. Крім того, Пхеньян стурбований можливістю дезертирства своїх військових до українських сил, що створює додаткові ускладнення для їхнього розгортання.

На думку Галеотті, навіть якщо до бойових дій буде залучено 12 тисяч північнокорейських солдатів, це не стане вирішальним фактором для Росії. Втрати російських військових є настільки значними, що навіть таке підкріплення не змінить загального ходу війни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦