Цей удар має “символічний” характер, але демонструє намір Ізраїлю стримувати ракетні й військові амбіції Ірану

Ізраїльські військові здійснили удар по стратегічному об’єкту в Ірані, завдавши серйозної шкоди виробництву балістичних ракет. За даними видання Axios, удар пошкодив обладнання для виготовлення твердого ракетного палива, що може значно вплинути на здатність Тегерана поповнювати ракетні запаси.

Також читайте: Іран погрожує Ізраїлю ударом “страшнішим за ядерний”

Атака Ізраїлю по Ірану

Ключовим результатом атаки стало знищення 12 “планетарних змішувачів” – високотехнологічного обладнання, яке Іран не може виготовляти самостійно та змушений імпортувати з Китаю. Для повного відновлення цього виробничого процесу Ірану знадобиться щонайменше рік. Це також може змусити Тегеран обмежити постачання зброї союзникам, таким як “Хезболла” та хусити.

Ізраїльські джерела повідомляють, що атака знищила кілька систем ППО С-300, які захищали важливі військові та ядерні об’єкти. Попри це, офіційні представники Ірану заявляють про лише незначні пошкодження радіолокаційних систем і стверджують, що вони будуть швидко відновлені.

Крім того, повідомляється, що ізраїльські ВПС завдали удару по фабриці з виробництва безпілотників та здійснили атаку на об’єкт у місті Парчин, який у минулому використовувався для ядерних досліджень. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦