Мешканців Запоріжжя закликають готуватися до можливих відключень електроенергії взимку

Влада Запорізької області попереджає мешканців про ризик залишитися без електрики цієї зими. За словами керівника обласної військової адміністрації Івана Федорова, енергетична ситуація може ускладнитися настільки, що електропостачання може бути відсутнє повністю.

Ситуація на Запоріжжі

світло

Він закликав жителів готуватися до найгірших сценаріїв: «Краще бути готовими до всього, а якщо ситуація виявиться кращою – це буде великий плюс», – зазначив чиновник під час телемарафону.

Також читайте: Україна близька до відключень світла – експерт

Через ризик відсутності централізованого електропостачання, влада області закуповує генератори та когенераційні установки. Їх планують встановити на великих котельнях Запоріжжя та області, зокрема у Вільнянську, щоб забезпечити безперебійне теплопостачання. Перші установки мають розпочати роботу вже у грудні.

Федоров пояснив, що затримка з встановленням обладнання пов’язана з високим попитом на когенераційні установки не лише в Україні, а й у світі. «Наразі жоден виробник не може повністю задовольнити потреби такої великої країни, як Україна. Додатково обмежує ситуацію нестача фінансування», – підкреслив він.

Частину обладнання вдалося придбати за допомогою міжнародних партнерів, і перші партії очікуються в Запоріжжі вже 15 листопада. Водночас генератори вже встановлені у школах та лікарнях, що дозволить забезпечити навчальний процес та надання медичних послуг навіть у разі відсутності електрики.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦