Президент України Володимир Зеленський не планує підписувати законопроєкт про скасування сезонного переведення годинників, навіть після того, як термін для накладення вето минув.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на власні джерела.

Читайте також: Які 4 фрази з СРСР зруйнували впевненість цілого покоління

Чому Зеленський не хоче схвалювати закон про переведення годинників

Попри підтримку Верховної Ради, яка 16 липня ухвалила законопроєкт №4201 про обчислення часу, що передбачає остаточний перехід на зимовий час і скасування подальших переведень, закон досі не підписаний президентом. Хоча Україна мала перейти на зимовий час востаннє 27 жовтня, Зеленський, за словами джерел, не має наміру схвалювати цей документ.

“Не планує президент підписувати”, – говорить співрозмовник в Офісі президента, хоч строки для ветування закону вже минули.

переведення годинників

Співрозмовники ВВС з Офісу президента та президентської фракції зазначають, що хоча офіційного вето не буде, підпису також не варто очікувати.

“Спікер це протис, це його ідея, тому щоб його не ображати, вето не буде, але і підпису не буде”, – сказав співрозмовник у Верховній Раді.

Однією з причин такого рішення стали можливі економічні збитки, які виникли після розрахунків, а також звернення громадян, що виступають проти скасування переведення годинників. Тому восени Україна перейде на зимовий час і залишиться на ньому, тобто UTC+2 або київський час.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦