Північна Корея відправила своїх військових для участі у війні проти України, але самі північнокорейці мають дуже обмежене уявлення про те, що відбувається в цій країні.

Про це розповів експерт із питань КНДР, лектор Університету Корьо в Сеулі Федір Тертицький в інтерв’ю для TSN.ua.

Читайте також: Хто переможе у війні Росії проти України: астролог здивував передбаченням

Що північнокорейці знають про війну в Україні

За словами Тертицького, північнокорейці знають про Україну лише те, що це одна з колишніх радянських республік, і на цьому їхні знання фактично закінчуються.

Водночас, починаючи з нещодавнього візиту російського міністра оборони Сергія Шойгу до КНДР, у місцевих ЗМІ почали з’являтися матеріали про війну в Україні. Пропаганда північнокорейських медіа дуже схожа на риторику російських ЗМІ, зокрема поширюються тези про “нацистів” у перекладі на корейську мову.

“Там — майже те саме, що кремлівські ЗМІ віщають за кордон, розмови про нацистів у перекладі на корейський. Чи вірять люди, не знаю”, – зазначив Тертицький.

Експерт також припустив, що північнокорейці можуть змінити свою думку, коли зіткнуться з реальністю бойових дій, оскільки пропаганда значно спотворює картину того, що відбувається насправді.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦