Україні слід мати план дій у розрахунку на найгіршу ситуацію

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко висловився на підтримку підготовки українських жінок до оборони. Він наголосив, що чим більше українців буде навчено діяти у разі загрози, тим менше Росія матиме бажання продовжувати агресію. На його думку, підготовка не обов’язково має означати призов на військову службу.

Раніше: У ТЦК розповіли, що буде, якщо не забрати повістку з пошти

Чи буде мобілізація жінок

Тимочко підкреслив, що навіть якщо жінок не залучатимуть до обов’язкового військового призову, їхні навички та знання можуть стати важливими для зміцнення загальної обороноздатності. Це сприятиме більшій консолідації суспільства та посиленню спроможності українців до спротиву в разі небезпеки.

“Якщо у нас буде більше підготовлених людей і чітких планів дій, Росія втратить мотивацію нападати”, – зазначив він. Тимочко також наголосив, що збільшення кількості озброєних та навчених громадян значно зменшує ймовірність агресії з боку противника.

Він додав, що країні слід завжди бути готовою до найгірших сценаріїв. “Плани треба будувати, виходячи з найгірших варіантів розвитку подій, щоб мінімізувати можливі ризики та бути готовими до будь-яких викликів”, – підсумував Тимочко.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦