Генсек ООН нагадав Путіну про порушення Статуту ООН під час війни в Україні

Під час саміту БРІКС у Казані Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш провів зустріч з російським диктатором Володимиром Путіним. Одним із ключових питань їхньої розмови стала війна Росії проти України.

Генсек ООН відвідав РФ

Як повідомила пресслужба ООН, під час зустрічі Гутерріш нагадав Путіну, що російське вторгнення в Україну є грубим порушенням Статуту ООН та міжнародного права. Він також підкреслив важливість встановлення миру в регіоні та досягнення справедливого врегулювання конфлікту.

Також читайте: Лукашенко пояснив, про що шкодує Путін у війні з Україною

Особливу увагу Генеральний секретар приділив питанню відновлення експорту українського зерна через Чорне море, яке є критично важливим для глобальної продовольчої безпеки. Гутерріш назвав відновлення свободи судноплавства в Чорному морі “першочерговим завданням” для всіх сторін конфлікту.

“Він повністю підтримує продовження переговорів у цьому сенсі та висловлює глибоку вдячність за роботу, яку виконує Туреччина”, – зазначили в ООН.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦