Польща готова передати Україні свої винищувачі МіГ-29, але за однієї умови — вона має отримати західні літаки для власних потреб.

Про це розповів тимчасовий повірений Польщі в Україні Пйотр Лукасевич в інтерв’ю “Укрінформ“.

Читайте також: Хто переможе у війні Росії проти України: астролог здивував передбаченням

Польща зможе передати власні винищувачі МіГ-29 Україні

Лукасевич пояснив, що Польща має від 10 до 15 таких винищувачів, які використовуються для протиповітряної оборони. Однак зараз країна не може дозволити собі передати їх, оскільки це залишить її вразливою. Лукасевич зазначив, що Польща проводить масштабну модернізацію своїх військово-повітряних сил, закуповуючи літаки F-16 і F-35 у партнерів. Проте цей процес ще не завершений, тому кожен наявний літак важливий.

Він також закликав союзників допомогти Польщі, надавши кілька ескадрилей сучасних літаків. Це дозволило б Варшаві передати свої МіГ-29 Україні, не послаблюючи власні оборонні можливості.

Варто зазначити, що в 2025 році Україна вже має отримати перші французькі винищувачі Mirage 2000, оснащені крилатими ракетами Scalp та іншими сучасними видами озброєння.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦