В обігу перебуває 2,6 млрд банкнот та 14,8 млрд монет 

Національний банк України оприлюднив нові дані про обсяг готівки в обігу. Станом на початок жовтня загальна сума готівкових коштів, якими володіють українці, становить 796,5 млрд грн. Це на 4,2% більше, ніж на початку року.

Раніше: Колекціонери можуть дорого заплатити за деякі монети СРСР

Скільки готівки в українців

Зокрема, в обігу перебуває 2,6 млрд банкнот та 14,8 млрд монет. При цьому, найбільш поширеними є банкноти номіналом 500 гривень, а серед монет лідирують 10 копійок. Найменше в обігу банкнот номіналу 50 гривень та монет номіналом 10 гривень.

Цікаво, що за останній час помітно зменшилася кількість банкнот номіналом 200 гривень. Їх кількість скоротилася на 17,6% порівняно з початком року.

Загалом, на одного українця зараз припадає 63 банкноти та 184 монети. Це трохи менше, ніж на початку року. Таке зменшення кількості банкнот на одну особу може свідчити про поступовий перехід до безготівкових розрахунків.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦