Колишній голова апарату Білого дому та генерал морської піхоти у відставці Джон Келлі поділився шокуючими подробицями про Дональда Трампа, зокрема його слів щодо нацистської Німеччини.

У своїх заявах, опублікованих у Boston Globe, Келлі розповів, що Трамп висловлював бажання мати генералів, схожих на тих, що служили під час режиму Гітлера.

Читайте також: У США оголосили, чим закінчиться війна в Україні

Скандальні заяви Трампа про генералів Гітлера

Під час приватної розмови в Білому домі Трамп нібито сказав: “Мені потрібні такі генерали, як у Гітлера”. Це висловлювання Келлі підтвердив, вказавши на те, що мова йшла саме про генералів нацистської Німеччини.

На думку Келлі, Трамп висловлював незадоволення лояльністю своїх військових і заявляв, що генерали Гітлера були “повністю віддані” своїй справі попри кілька спроб вбивства Гітлера.

У своїй розповіді Келлі згадує, що Трамп говорив про “декілька хороших речей”, які зробив Гітлер, зокрема, відновлення економіки Німеччини. Келлі зазначив, що на його зауваження про негативні наслідки цих дій Трамп не реагував, а лише наголошував на позитиві.

Трамп та його симпатія до авторитарних лідерів

Згідно з Келлі, Трамп мав певну симпатію до авторитарних лідерів, що було помітно як під час його президентства, так і під час кампанії з переобрання на 2024 рік. Келлі підкреслив, що Трамп часто використовував мову, яка могла нагадувати риторику нацистської Німеччини, звинувачуючи іммігрантів у “отруєнні” американського суспільства та називаючи політичних опонентів “шкідниками”.

Також Келлі згадував, що Трамп вживав зневажливі терміни на кшталт “лузери” та “невдахи” для опису солдатів, які загинули, захищаючи США. Генерал підкреслив, що багато людей були свідками подібних висловлювань.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦