Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив заяву, що деякі політики в Росії мають намір приєднати Білорусь до своєї країни, що може призвести до конфлікту.

В інтерв’ю російським ЗМІ він наголосив на важливості розвитку співпраці між Білоруссю та Росією, але підкреслив, що думки про анексію неприйнятні.

Читайте також: Лукашенко пояснив, про що шкодує Путін у війні з Україною

Лукашенко пригрозив Росії війною

Лукашенко зазначив, що такі пропозиції, як “ви менші, ми більші” або “вступайте до складу Росії”, є недоцільними і можуть призвести до війни. Він запевнив, що Білорусь і Росія мають створити Союзну державу, яка дозволить зміцнити їхні стосунки без жодних образ.

“Ви менші, ми більші, а в нас економіка така, сяка. Ми вам допомагатимемо і далі вступайте до складу Росії”. Так питання ставити не можна”, – заявив білоруський політик.

За його словами, зараз не Середньовіччя, коли захоплення території супроводжувалося простим сплатою податків. У сучасному світі застосовується інший підхід, а такі ідеї можуть стати причиною серйозних наслідків. Лукашенко закликав до розумного обговорення відносин між країнами і роздумів, що буде потім.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦