Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що диктатор Володимир Путін начебто шкодує про втрати у війні проти України, хоча залишається переконаним у своїй правоті.

Про це Лукашенко розповів в інтерв’ю для BBC, зазначається на сайті білоруського лідера.

Читайте також: Путін не застосує ядерну зброю, розміщену у Білорусі, без моєї згоди — Лукашенко

Лукашенко заступився за Путіна, який розпочав війну

Лукашенко зазначив, що хоча вони не обговорювали це питання безпосередньо, Путін, як жива людина, неминуче переживає через втрати під час війни. Він додав, що в будь-якому конфлікті обидві сторони зазнають великих втрат, і це не залишає Путіна байдужим.

“І одна, і друга сторона зазнають великих втрат. Шкодує про це Путін чи ні? Звісно, шкодує, він же жива людина”, – заявив Лукашенко.

Однак, за словами білоруського диктатора, Путін і надалі вважає, що обрав правильний шлях, оскільки, на його думку, Захід не відреагував на пропозиції Росії щодо домовленостей перед початком війни.

Лукашенко

Лукашенко також висловив думку, що якби Росія не почала бойові дії, Україна вступила б до НАТО, а сили Альянсу розмістили б свої ракети біля російських кордонів. За його словами, “невідомо, як би розвивалася ситуація”, якби Росія не розпочала війну.

Також білоруський президент наголосив, що Путін неодноразово зважував свої рішення, і хоча на війні були невдачі, як-от атаки дронами та втрата частини території Росії, він вважає, що все робив правильно. Крім того, сам Путін нібито побоюється, що навіть після припинення вогню Захід продовжуватиме підтримувати Україну військовою допомогою, тому наполягає на гарантіях безпеки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦