Наприкінці жовтня циркулюватиме тепла повітряна маса

Україну найближчими днями накриє антициклон Xelat, що забезпечить сонячну та теплу погоду по всій території. За словами синоптика Ігоря Кібальчича, з 23 по 31 жовтня триватиме період підвищеного атмосферного тиску, а температурні показники залишатимуться вищими за норму. Пік тепла очікується з 28 до 31 жовтня, пише ТСН.

Погода в Україні

Синоптикиня Наталка Птуха зазначає, що заморозки поступово відступають, і найближчим часом температура продовжить підвищуватися. Якщо нічні заморозки й траплятимуться, то лише локально на ґрунті. Вдень жителі деяких регіонів зможуть порадіти комфортній температурі до +18°C, хоча позначки +20°C цього сезону вже не очікуються.

В останні дні жовтня погодні умови почнуть змінюватися. Атмосферний тиск поступово знижуватиметься через наближення циклонів, що принесуть дощі та посилення вітру, особливо в південних областях. Проте температура залишатиметься на кілька градусів вищою за сезонну норму.

Раніше: До України йде бабине літо: погодні сюрпризи не за горами

Початок листопада також буде аномально теплим, особливо на півдні країни. Зокрема, в Миколаївській області температура може сягати +22°C, в Одесі – до +20°C, а у центральних регіонах – близько +18°C. На більшості території опадів у перші дні листопада не прогнозується.

Щодо майбутньої зими, метеорологи припускають, що вона може бути м’якшою за звичайну. Як пояснила Віра Балабух, на погоду впливатимуть теплі повітряні маси з Атлантики та Середземного моря. Проте існує ризик різких змін через маловивчене явище – стратосферне потепління, яке може призвести до вторгнення арктичного повітря в Україну.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦