КНДР обмінює своїх військових на російські технології підводних ракет

За даними української розвідки та аналітиків Defence Express, Північна Корея отримує від Росії сучасні технології для розробки підводних ракет в обмін на направлення своїх військових на війну в Україну.

Співпраця між КНДР та РФ

Голова української розвідки Кирило Буданов повідомив, що Пхеньян отримує від Москви не лише ядерні технології, а й системи запуску підводних ракет. Йдеться про крилаті та/або балістичні ракети. Цю інформацію підтверджують аналітики Defence Express, зазначаючи, що у березні 2023 року КНДР заявила про успішне випробування крилатих ракет з підводного човна.

Також читайте: Експерти прогнозують “м’ясорубку” для бійців Кім Чен Ина

Однак, зазначають експерти, технології, які використовує Північна Корея, базуються на застарілих радянських розробках 1950-х та 1960-х років. Попри спроби самостійно розробити сучасні системи, Пхеньян звернувся до Москви за більш досконалими технологіями.

Аналітики припускають, що Північна Корея намагається створити власні аналоги російських крилатих ракет “Калібр” та балістичних ракет, таких як Р-27. Однак, без допомоги Росії досягти значних успіхів у цій галузі було б вкрай складно.

Таким чином, співпраця між Росією та Північною Кореєю у сфері військових технологій набуває все більшої актуальності. Обмін технологіями на військову допомогу дозволяє обом країнам зміцнити свої військові потенціали та створює нові загрози для міжнародної безпеки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦