Перед цим окупанти записали допит поранених беззбройних бійців НГУ на відео

Офіс Генерального прокурора повідомив про черговий воєнний злочин російських окупантів. 6 жовтня 2024 року четверо бійців Національної гвардії України, які виконували бойове завдання поблизу міста Селидове на Донеччині, потрапили в полон і були вбиті російськими військовими.

За даними слідства, після захоплення в полон, окупанти знущалися з українських захисників, а згодом розстріляли їх. Про це свідчать відеозаписи допитів, які вдалося отримати правоохоронцям. Тіла загиблих військовослужбовців були виявлені українськими військовими під час повернення втрачених позицій.

Також читайте: Окупанти знущалися з полонених бійців ЗСУ: реакція України

Злочини окупантів

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Вбивство військовополонених є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права і кваліфікується як тяжкий воєнний злочин.

Генеральний прокурор Андрій Костін зазначив, що вбивство українських військовополонених є цілеспрямованою політикою Росії. Цей випадок далеко не поодинокий: українські правоохоронці зафіксували вже щонайменше 93 подібних злочини.

Систематичні вбивства українських військовополонених свідчать про повну зневагу російських окупантів до міжнародного гуманітарного права та загальнолюдських цінностей. Ці злочини не залишаться безкарними, і всі винні будуть притягнуті до відповідальності.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦