Служба безпеки України та Національна поліція запобігли масштабному теракту в Києві, який планувала російська військова розвідка (ГРУ).

Зловмисники намагалися організувати вибух у багатолюдному місці, аби спричинити паніку серед мирного населення столиці. У результаті спецоперації було затримано двох агентів, пов’язаних із російською розвідкою. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Читайте також: Держдеп: США працюватимуть з українцями над планом перемоги Зеленського

Військова розвідка РФ планувала влаштувати теракт: подробиці

Однією зі затриманих виявилася 20-річна мешканка Запоріжжя, яка шукала заробітку через телеграм-канали та була дистанційно завербована російськими спецслужбами. Вона отримала від ГРУ інструкції з виготовлення саморобної вибухівки. Планувалося використати два мобільні телефони з детонатором і пластидом, який мав бути отриманий із замаскованого схрону.

До теракту жінка залучила свого 26-річного співмешканця. Перед вибухом пара отримала завдання підпалити військову техніку Збройних сил України в районі Запоріжжя як перевірку надійності та готовности виконувати завдання.

Завдяки контррозвідникам СБУ злочин вдалося зупинити на початковому етапі. Зловмисників затримали під час спроби підпалу бойової машини піхоти (БМП), що виконувала завдання на південному фронті.

У затриманих вилучили знаряддя для підпалу та мобільні телефони з доказами їхньої співпраці з російськими спецслужбами.

Їх звинувачують у державній зраді, вчиненій групою осіб під час воєнного стану. Затримані перебувають під вартою без права на заставу і їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦