Білорусь за необхідності застосування ядерної зброї для захисту порадилася б із цього приводу з Росією

Росія ніколи не застосує розміщену в Білорусі ядерну зброю без погодження з керівництвом республіки, заявив самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко.

“Путін ніколи не застосує ту зброю, яку сьогодні розміщено на території Білорусі, без згоди президента Білорусі. Ви це чітко маєте розуміти і представляти”, – сказав Лукашенко в інтерв’ю ВВС.

Раніше Лукашенко прирівняв Україну до “ДНР”

Лякалки від Лукашенка

За його словами, Білорусь за необхідності застосування ядерної зброї для захисту порадилася б із цього приводу з Росією. “Це наш союзник. Так і з американцями весь Захід рекомендується”, – сказав Лукашенко.

“Ядерна зброя – це не страшилка, а потужний фактор, що стримує”, – нагадав він та додав, що “якщо хоч один чобіт переступить кордон Білорусі”, він буде готовий застосувати його.

При цьому президент Білорусі не розкривав алгоритм прийняття рішення про використання ядерної зброї: “Скажу лише одне: без мого дозволу ця зброя застосована бути не може. Але якщо треба буде Білорусі, вона буде застосована. Але ще раз говорю: розмови про ядерну зброю – сумна тема. Ви запитали – я відповів. Не можна світ шантажувати застосуванням ядерної зброї . Ми його не збираємося застосовувати, якщо буде ситуація така, як зараз”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦