Ізоляція бійців з КНДР від солдатів армії РФ глибоко вплине на світогляд північнокорейських сил 

Аналітики прогнозують, що військові з Північної Кореї, яких Росія може залучити до війни проти України, опиняться в надзвичайно складних умовах на фронті. Відсутність бойового досвіду та суворі реалії війни можуть призвести до морального виснаження та значних втрат серед північнокорейських бійців.

Г’ю Гріффітс, колишній координатор Групи експертів ООН з Північної Кореї, заявив в інтерв’ю France24, що якість північнокорейських військових є доволі сумнівною, попри чисельність армії. Солдати не мають бойового досвіду і звикли до пропагандистських наративів про “непереможність” режиму. Однак на українському фронті ця пропаганда може зруйнуватися, що вдарить по моральному духу бійців.

Раніше: У КНДР вперше зробили заяву щодо відправлення своїх військ на війну проти України

Армія КНДР в Україні

“Українці розіб’ють їх у бою, і поразка буде неминучою. Вони не зможуть досягти значного прогресу на фронті, а мрії про похід на Київ залишаться недосяжними”, – стверджує Гріффітс. На його думку, росіяни використають північнокорейських солдатів як гарматне м’ясо, не турбуючись про їхні базові потреби, як-от їжа та вода.

Експерт попередив, що складні умови можуть викликати страх серед північнокорейських військових і призвести до масового дезертирства, що стане серйозним ударом для режиму Кім Чен Ина. Це може підірвати легітимність влади Кіма як всередині країни, так і на міжнародній арені.

Своєю чергою, Едвард Гауелл із Корейського фонду при Chatham House припускає, що лідер КНДР міг врахувати ці ризики перед тим, як погодитися підтримати Росію. Втім, вигоди, які Пхеньян отримує від Москви – зокрема продовольство, фінанси та військові технології – переважують можливі втрати. Гріффітс вважає, що такий союз може обернутися серйозними проблемами як для Кіма, так і для Путіна: “Це прорахунок, який не матиме позитивних наслідків для жодної зі сторін”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦