Зростатиме споживання електроенергії, бо люди почнуть вмикати обігрівачі

Енергетики попереджають про можливі обмеження електропостачання в Україні найближчими тижнями. За словами Юрія Корольчука, експерта Інституту енергетичних стратегій, це пов’язано з очікуваним зростанням споживання електроенергії через початок опалювального сезону.

Деякі українці платитимуть за електрику за потрійним тарифом

Блекаути повертаються

“Через два тижні ми очікуємо значного збільшення навантаження на енергосистему. Це пов’язано з тим, що люди почнуть активніше використовувати електрообігрівачі для опалення своїх помешкань”, – зазначив експерт.

Читайте також: Що насамперед здорожчає внаслідок підняття податків

Корольчук підкреслив, що хоча відключень світла не уникнути, їхня тривалість та частота залежатимуть від погодних умов. “Доки не настануть сильні морози, ми не побачимо тривалих відключень на 12 годин, як прогнозувалося раніше. Однак, з настанням стійких морозів, обмеження електропостачання можуть стати більш відчутними”, – пояснив він.

Експерт також зазначив, що ситуація з електропостачанням може відрізнятися в різних регіонах України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦