На військовозобов’язаних чекають штрафи від 17 до 25,5 тисяч  

В Україні триває впровадження нової системи мобілізації, яка передбачає розсилку повісток військовозобов’язаним поштою. Про це повідомив начальник адміністративного відділу київського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) Олег Коротченко.

Повістки поштою

За його словами, список осіб, яким надсилаються повістки, формується автоматично за допомогою електронної системи “Оберіг”. Військовозобов’язані зобов’язані з’явитися до ТЦК протягом семи днів з моменту отримання повістки. У разі неявки без поважних причин передбачені штрафи від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Також читайте: Мобілізація в Україні: які проблеми виникнуть з повістками поштою та хто отримає їх першими

Коротченко зазначив, що система розсилки повісток поштою поки що працює в тестовому режимі, тому виникають певні складнощі. Зокрема, є проблеми з обліком осіб, які мають право на відстрочку від мобілізації, а також відсутній механізм автоматичного бронювання. Це призводить до напруження та негативних реакцій серед громадян.

Посадовець підкреслив, що хоча нова система і має певні недоліки, вона дозволяє більш ефективно проводити мобілізаційні заходи. ТЦК продовжують працювати над удосконаленням системи, щоб уникнути проблем у майбутньому та забезпечити прозорість процесу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦