Синоптики спрогнозували теплі дні в Україні наприкінці жовтня

Погода в Україні до кінця жовтня залишатиметься теплою, що дозволяє говорити про настання «бабиного літа». Температура в окремих регіонах підніметься до +18°C, а суттєвих опадів не очікується. Однак ночі залишатимуться прохолодними, місцями з температурою нижче 0°C. Такі дані надали синоптики Вікторія Панченко та Ігор Кібальчич.

Погода в Україні

Протягом третьої декади жовтня в Україні переважатиме антициклон, який сприятиме ясній і сухій погоді. За словами Кібальчича, 23-24 та 28-31 жовтня будуть найтеплішими днями, коли температура підніметься до +17…+18°C. При цьому можливі ранкові тумани, характерні для цієї пори року. Вітер зміниться на південно-західний, що також сприятиме надходженню теплих повітряних мас.

Раніше: До України йде бабине літо: погодні сюрпризи не за горами

На Київщині також збережеться сонячна та суха погода завдяки високому атмосферному тиску. Денна температура досягатиме +11…+15°C, а вночі вона становитиме близько +5°C. Прогнозовані погодні умови забезпечать комфорт для жителів регіону, хоча заморозки можливі лише локально на поверхні ґрунту.

З кінця жовтня у Європі очікується перебудова синоптичних процесів, що принесе до України зміни. Очікується розвиток циклонів із дощами та можливими грозами на півдні країни. Погода стане більш нестійкою, а вітер посилиться з південно-західного напрямку. Проте температура залишиться вищою за норму на кілька градусів.

Прогнози на листопад також оптимістичні: місяць обіцяє бути теплішим за середні кліматичні норми. За словами метеоролога Віри Балабух, середньомісячні показники залишатимуться вище 0°C майже на всій території країни, за винятком гірських районів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦