Це свято має історію, яка сягає своїми коріннями ще язичницьких обрядів кельтських народів 

Геловін, також відомий як Вечір всіх святих, стає дедалі популярнішим в Україні. Це свято, яке виникло на основі давніх кельтських обрядів, активно святкують 31 жовтня. У 2024 році Геловін припадає на четвер.

Традиції Геловіна

Традиційно в цей день люди перевдягаються в костюми різних надприродних істот та обходять будинки, просячи солодощі. Ця традиція має назву “Trick or Treat”, що можна перекласти як “Солодощі або смерть”. Також оселі прикрашають гарбузами з вирізаними обличчями та іншими моторошними декораціями.

Також читайте: 5 речей, які не можна робити у свій день народження

Свято бере свій початок від стародавнього кельтського обряду Самайну, коли вважалося, що в ніч проти 1 листопада світ живих і мертвих стає ближчим. Люди переодягалися в страшні костюми, щоб захиститися від духів, а також запалювали багаття та приносили жертви богам. З часом ці обряди перетворилися на розважальні заходи.

Попри християнський вплив, що перетворив Самайн на Вечір всіх святих, багато давніх традицій збереглося й донині. Сьогодні Геловін став святом веселощів, коли діти та дорослі можуть перевтілитися в улюблених персонажів, прикрашати будинки та брати участь у різноманітних тематичних заходах.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦