В Україні стартує реформа системи медико-соціальної експертизи

Система медико-соціальної експертизи в Україні зазнає кардинальних змін. Як стало відомо, Центральну МСЕК ліквідують вже до кінця цього тижня. Це рішення ухвалили на тлі численних корупційних скандалів, пов’язаних з оформленням інвалідності.

Міністерство охорони здоров’я ухвалило рішення про повне розформування Центральної комісії МСЕК. Крім того, усі члени та керівники МСЕК тепер будуть зобов’язані подавати декларації про доходи, пише ТСН.

Реформа МСЕК

«Президент України доручив ліквідувати МСЕК до кінця 2024 року. Днями вони опинились у центрі кількох корупційних скандалів щодо оформлення інвалідності», – йдеться у повідомленні.

Раніше: Керівник Полтавського БЕБ задекларував літак і мільйонні статки

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повністю підтримав рішення Ради національної безпеки і оборони про ліквідацію МСЕК. За його словами, замість неефективної та корумпованої системи буде запроваджена сучасна цифрова модель, аналогічна до європейської.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністру охорони здоров’я до 1 листопада підготувати всі необхідні документи для подальшої реалізації реформи. Нова система має забезпечити прозорість та справедливість у визначенні групи інвалідності та надання соціальних послуг.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦