Низка експертів висловлюють побоювання щодо можливих наслідків такого кроку 

Повідомлення про потенційну участь північнокорейських військових у війні проти України викликало нову хвилю дискусій серед західних лідерів щодо посилення військової підтримки Києва. Ідея про пряме втручання європейських військ у конфлікт, яка раніше зустрічала опір, знову стала актуальною, пише Politico.

Війська союзників можуть увійти в Україну

Литовський міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс закликав до перегляду позиції щодо можливості розміщення європейських військ в Україні. На його думку, якщо інформація про залучення північнокорейських сил підтвердиться, то це стане вагомим аргументом на користь такого рішення.

Також читайте: Стало відомо, куди першою чергою направлять північнокорейських військових

Ідея про введення європейських військ в Україну вже обговорювалася раніше, зокрема, президентом Франції Еммануелем Макроном. Однак тоді канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти цього кроку.

Попри занепокоєння щодо залучення Північної Кореї до війни, висловлене міністром оборони США Ллойдом Остіном, генеральний секретар НАТО Марк Рютте поки що не підтвердив цю інформацію.

Деякі європейські політики вважають, що Захід надто обережно ставиться до цієї загрози. Наприклад, Ріхо Терхас, колишній командувач збройних сил Естонії, закликав Європу серйозно розглянути можливість введення своїх військ в Україну. Він зазначив, що хоча інтеграція північнокорейських військових у російські підрозділи може бути складною, присутність європейських військ в Україні може стати важливим стримувальним фактором.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦