На території Росії було ліквідовано пілота російських ВКС Дмитра Голєнкова, якого підозрюють у причетності до ракетних ударів по цивільних об’єктах в Україні.

Зокрема, росіянин був пов’язаний з атаками на торговий центр у Кременчуці та житловий будинок у Дніпрі, що призвели до загибелі десятків людей. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Читайте також: Україна створила дрон, що може перехоплювати шахеди – The Telegraph

Які злочини вчинив Голєнков

За даними ГУР, Голєнков був пілотом 52-го важкого бомбардувального авіаполку, що базується в Калузькій області РФ на аеродромі “Шайковка”. Росіянин обіймав посаду начальника штабу авіаційної ескадрильї.

“Молоток справедливості – на Росії ліквідовано воєнного злочинця Дмитра Голєнкова”, – повідомили в ГУР.

Його звинувачують у воєнних злочинах, серед яких ракетний удар по ТЦ “Амстор” у Кременчуці 27 червня 2022 року, де загинуло 22 людини, та атака на житловий будинок у Дніпрі 14 січня 2023 року, що забрала життя 46 осіб.

Пілота було вбито 20 жовтня 2024 року в селі Супонєво під Брянськом. Тіло знайшли з множинними травмами голови, ймовірно, нанесеними молотком. ГУР наголосило, що кожен, причетний до воєнних злочинів проти України, понесе відповідальність.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦