Членам родини з цього приводу не надають жодної інформації

У тимчасово окупованому Луганську в одній із російських військових частин фіксують масові зникнення чоловіків протягом перших днів після прибуття. Зв’язок із новобранцями, як правило, переривається через дві-три доби, зазвичай після їхньої першої бойової місії.

Про це у Telegram повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. За його словами, родичам новоприбулих військових не надають жодних пояснень щодо їхньої долі. В окремих випадках сім’ї не отримують навіть офіційних повідомлень про смерть чи зникнення бійців безвісти.

Також читайте: На Росії вбили молотком пілота, причетного до ударів по Україні

Масово зникають окупанти-новобранці

Інциденти зникнення стосуються «123-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади», яка раніше функціонувала як «Друга бригада народної міліції ЛНР». Лисогор наголошує, що подібна практика свідчить про суттєві проблеми з комунікацією та можливі втрати серед новобранців.

Ця ситуація підкреслює масштабну дезорганізацію та приховування інформації в окупаційних військових структурах. У результаті родини військовослужбовців залишаються в невідомості, не маючи жодної офіційної інформації про долю своїх близьких.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦