Північна Корея заперечила відправлення своїх військ в Україні

Північна Корея вперше офіційно відреагувала на звинувачення про участь своїх військових у війні проти України на боці Росії. Представник КНДР в ООН заявив, що ці повідомлення є безпідставними чутками, покликаними зруйнувати імідж країни та погіршити її відносини з Росією.

Війська КНДР в Україні — правда чи вигадка

Заява пролунала під час засідання Першого комітету Генасамблеї ООН. Північнокорейський дипломат підкреслив, що співпраця між його країною та РФ має легітимний характер. Він відмовився коментувати звинувачення, назвавши їх спробою підриву законних відносин між двома суверенними державами, повідомляє Yonhap.

Також читайте: Стало відомо, куди першою чергою направлять північнокорейських військових

Повідомлення про участь північнокорейських військових у війні поширили представники південнокорейської розвідки та українська сторона. За їхніми даними, КНДР планує направити до 12 тисяч солдатів, з яких частина вже прибула до Владивостока для підготовки.

Водночас у Кремлі назвали такі звинувачення “суперечливими”. Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія має право розвивати відносини з іншими країнами, але прямо не підтвердив участь північнокорейських військових у бойових діях.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦