СБУ викрила масштабну корупційну схему у керівництва Миколаївської МСЕК

Служба безпеки України викрила масштабну корупційну схему, організовану керівництвом Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи. Посадовиця була причетна до незаконних схем, пов’язаних з ухиленням від військової служби, та незаконним збагаченням.

Корупція в МСЕК

Під час обшуків у помешканні чиновниці та її родичів правоохоронці виявили понад 450 тисяч доларів США та значну кількість ювелірних виробів. Примітно, що більшу частину коштів було знайдено у сина посадовиці, який, як з’ясувалося, є громадянином РФ. Чоловік оформив російський паспорт у колишньому генконсульстві РФ в Одесі ще до початку повномасштабного вторгнення.

Також читайте: Скандал з масовим оформленням інвалідності прокурорам на Хмельниччині: деталі корупційної схеми

Слідство встановило, що для приховування незаконно здобутих коштів посадовиця оформила на свого сина три квартири, які не задекларувала. За даними слідства, протягом останніх років чиновниця задекларувала лише офіційні доходи, які суттєво не збігаються з її реальним рівнем життя. Крім того, для отримання додаткових пільг та соціальних виплат, посадовиця і її син оформили інвалідність II групи.

Наразі слідчі дії тривають. Фігурантка справи може бути притягнута до відповідальності за низку тяжких злочинів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦