Кінець осені, за оцінками синоптиків, буде теплішим, ніж зазвичай 

Найближчими днями в Україні настане період бабиного літа, який принесе тепло, сонячну погоду та місцями тумани. Температура вдень підніметься до +15…+18°C, що вище за середньостатистичні показники для цієї пори року. Однак ночі залишаться прохолодними, із можливими заморозками в окремих регіонах. Синоптики прогнозують, що осінь цього року буде теплішою за звичайну, пише ТСН.

Якою буде погода в Україні

Вікторія Панченко розповіла, що на зміну північно-західному вітру прийде південно-західний, який принесе теплі повітряні маси в Україну. Найближчі дні будуть сухими та ясними, а дощі очікуються не раніше 28 жовтня. Водночас вітри змінних напрямків та антициклон утримуватимуть високий атмосферний тиск, що сприятиме стабільній погоді.

Раніше: Україну накриє хвиля заморозків

Ігор Кибальчич також підтвердив, що антициклон триматиме контроль над погодними умовами до кінця жовтня. Температура повітря коливатиметься в межах +10…+17°C удень, а вночі місцями може знижуватися до 0°C. На багатьох територіях очікуються тумани, які поступово розсіюватимуться з настанням дня.  

Зокрема, у Київській області 22 жовтня буде малохмарно та без опадів. Температура повітря вдень підніметься до +17°C, а вночі знизиться до +3…+5°C. За даними Sinoptik, протягом дня в Києві може бути хмарно, але до вечора небо проясниться.  

Період із 22 по 24 жовтня стане одним із найтепліших, проте згодом на Україну чекає поступова перебудова синоптичних процесів. Після 28 жовтня можливі дощі та посилення вітру, але денні температури все ще залишатимуться комфортними.  

Осінь цього року вже продемонструвала аномальні явища, зокрема цвітіння бузку в Києві, що стало наслідком тривалої посухи та підвищених температур. Синоптики прогнозують, що тепла погода може затриматися і в листопаді, а загалом зима 2024-2025 років теж буде дещо теплішою за норму.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦