В Україні розглядають можливість збільшення терміну підготовки для мобілізованих військовослужбовців.

За словами головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, у грудні буде ухвалено рішення щодо нової моделі базової загальної військової підготовки. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Залужний закликає до гарантій безпеки для України на століття

Сирський зробив заяву про нову модель підготовки військових

Під час робочої наради Сирський обговорив важливість якісної підготовки українських військових на всіх етапах, наголосивши, що життя кожного воїна є безцінним. Він отримав доповіді про аналіз поточної системи підготовки, стан укомплектованості навчальних центрів інструкторами та наявність необхідного озброєння і техніки.

“У грудні прийматиму рішення щодо нової моделі БЗВП. Надалі, якщо оперативна обстановка дозволятиме, не виключаю наступний етап збільшення терміну базової підготовки”, – зазначив Сирський.

Також він повідомив про пілотний проєкт, який передбачає збільшення терміну базової підготовки з одного до півтора місяця. Цей проєкт уже впроваджено, і програма була оновлена відповідно до сучасних викликів.

Крім цього, якщо оперативна ситуація дозволятиме, то у майбутньому можуть збільшити термін підготовки мобілізованих громадян.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦