Луїз Інасіо Лула да Сілва не приїде на саміт БРІКС у російській Казані 

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва не приїде до Росії на саміт БРІКС через травму, отриману під час падіння у ванній, повідомляють видання Globo і UOL з посиланням на джерела.

Що сталося з Лулою да Сілва

Зазначається, що президент після повернення з Сан-Пауло пішов у ванну своєї резиденції — палаці Алворада — де сів на лаву, але вона перекинулася. Лула впав і вдарився головою, пошкодивши потилицю, президента доставили до лікарні та наклали кілька швів.

У медичному висновку, як з’ясував Globo, йдеться про поріз на потилиці, а на МРТ виявили невелику кровотечу — симптом легкого струсу мозку.

У цій галузі знаходиться потилична кістка, яка з’єднана з хребтом, і потилична частка, розташована в задній частині мозку. Серйозна травма цієї частини голови загрожує призвести до сліпоти чи нездатності впізнавати предмети, пише видання.

Також читайте: Росіяни не зможуть витіснити українські війська з Курської області: експерт пояснив

За його даними, лікарі порадили політику скасувати поїздку до Росії і відпочити протягом трьох днів, найбільш критичних щодо набряку мозку. Медики при цьому зазначають, що президент гаразд.

Виліт із Бразилії до Росії на саміт планувався на неділю, 20 жовтня.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦