Журналісти розкрили деталі скандалу навколо пенсій прокурорів 

Очільниця Черкаської обласної прокуратури Катерина Шевцова у віці 42 років отримує значну пенсію, що викликала суспільний резонанс. Журналісти з’ясували, що минулого року її виплати склали понад 785 тисяч гривень, що дорівнює близько 65 тисячам гривень щомісячно. Про це повідомляє видання “Цензор.НЕТ”.

Пенсії прокурорів

Шевцова працює в органах прокуратури з 2004 року і очолила обласну прокуратуру у жовтні 2022-го. Водночас її пенсія нараховується з 2020 року. Сума виплат стрімко зросла: з 186 тисяч гривень у перший рік до майже 800 тисяч у 2023-му.

Також читайте: Скандал з масовим оформленням інвалідності прокурорам на Хмельниччині: деталі корупційної схеми

Закон про прокуратуру передбачає пенсію за вислугу років після 25 років служби або за певних умов із 15-річним стажем. Проте умови нарахування таких великих виплат Шевцовій залишаються незрозумілими.

Справа про можливі неправомірні виплати пенсій іншим прокурорам триває з 2020 року. Слідство перевіряє документи 70 прокурорів, яким встановили інвалідність, проте підозри поки нікому не пред’явлено.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦