Українка у Швейцарії популяризує українську культуру та розвінчує російські міфи

Анна, яка вимушено покинула рідний Харків через повномасштабне вторгнення РФ, активно популяризує українську культуру в Швейцарії. Переїхавши до цієї країни, вона помітила, що швейцарці мають досить обмежене уявлення про Україну, часто сформоване на основі російської пропаганди, пише Обоз.

«Коли ми сюди приїхали, я чула такі фразочки, які мене дуже турбували. Там вважали, що Україна – це якась така країна зовсім “третього сорту”. Що в нас немає пилососа Karcher, наприклад: “А ви знаєте, що це?!”. І таке інше», – розповідає Анна.

Історія біженки Анни з Харкова

Щоб змінити ситуацію, жінка організовує різноманітні заходи: кулінарні майстер-класи з приготування українських страв, концерти української музики, виставки українського мистецтва. «Швейцарцям наша культура дуже подобається. Хоча як для цієї країни – ми їмо багато м’яса, а в них багато веганів. Коли ми, наприклад, готуємо нашу улюблену страву – борщ, ми робимо і веганський, і м’ясний», – ділиться досвідом Анна.

Особливе обурення в Анни викликала книга російського видання, яку вона знайшла в одному з місцевих замків. У ній Україну зображено як відсталу країну з бідністю та відсутністю сучасних зручностей. «Вони показані так, як у нас було в далеких 90-х, коли в метро стояла купа кіосків. Нібито в Україні живуть люди з пічками, є вуличні туалети», – розповідає жінка.

Читайте також: Мобілізація жінок в Україні: чого очікувати, якщо війна триватиме роки

Анна переконана, що такі стереотипи необхідно руйнувати. Вона активно спілкується зі швейцарцями, показує їм фотографії українських міст, розповідає про історію та культуру України. Завдяки її зусиллям, дедалі більше швейцарців починають змінювати своє уявлення про нашу країну.

Попри успіхи, Анна зізнається, що адаптація до нового життя була непростою. Мовний бар’єр, пошук роботи, нове культурне середовище – все це вимагало значних зусиль. Проте жінка не втрачає надії на краще майбутнє для України і продовжує діяти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦