Збройні сили України матимуть змогу вийти до узбережжя Азовського моря

Військовий експерт Петро Черник вважає, що Росія прагне заморозити фронт для перегрупування та майбутньої ескалації, однак чергове засідання у форматі “Рамштайн” після виборів у США може стати вирішальним для України. Надходження великої кількості далекобійних ракет може дозволити ЗСУ прорвати південний фронт і вийти до Азовського моря.

Для кардинальних змін у війні Україні потрібні тисячі ракет ATACMS та AGM-158 JASSM. Однак, на думку експерта, цього може бути недостатньо для повної перемоги – знадобляться також великі обсяги важких боєприпасів.

Прогноз експерта щодо війни

Черник зазначає, що союзники побоюються дестабілізації Росії, адже розпад країни може призвести до розповзання ядерної зброї та посилення впливу Китаю на Сибір. Наочним прикладом ризику стало захоплення ядерного складу Пригожиним у 2023 році без спротиву з боку влади.

Попри ці виклики, ситуація на фронті свідчить про зниження темпів наступу російських військ. Настання дощової погоди може дати Україні перевагу у контрбатарейних боях, де ЗСУ перевершують супротивника.

Також читайте: Держдеп: США працюватимуть з українцями над планом перемоги Зеленського

Черник наголошує, що в умовах затяжної війни Росія може змінювати тактику та переконцентрувати сили на різних ділянках фронту. Особливу загрозу може становити активізація бойових дій на півдні, де погодні умови сприятливіші.

Участь союзників та військова допомога можуть стати вирішальними чинниками у стримуванні агресора. Зокрема, результати засідання “Рамштайн” у листопаді дадуть зрозуміти, чи отримає Україна необхідні ресурси для прориву на фронті.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦