Пенсії з мінімальною зарплатою залишаються на рівні прожиткового мінімуму

Громадяни України, які працювали за мінімальну зарплату, можуть розраховувати на пенсію розміром 2361 грн, що відповідає прожитковому мінімуму для непрацездатних осіб. 

При цьому розрахунковий розмір пенсії для таких громадян був би ще меншим, але закон гарантує їм цю мінімальну суму, повідомляє Опендатабот.повідомляє Опендатабот.

Пенсії в Україні

економіка дефолт гроші гривня

За даними, кожен четвертий український пенсіонер отримує приблизно 2760 грн на місяць. Загалом у країні близько 10,34 мільйона пенсіонерів, із яких 2,8 мільйона продовжують працювати. Середня виплата для працюючих пенсіонерів становить 6257 грн.

Читайте також: Що насамперед здорожчає внаслідок підняття податків

Майже 43% пенсіонерів отримують виплати, що не перевищують 100 доларів на місяць. Значна частина з них змушена жити на мінімальну суму у 2760 грн. При цьому лише 25,6% пенсіонерів мають виплати у розмірі від 5000 до 10 000 грн.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦