Вже скоро заморозки будуть сильними, подекуди до мінус 5 градусів

За даними синоптиків, найближчими днями Україну очікують значні похолодання. Потужний антициклон, який вже охопив більшу частину країни, принесе з собою заморозки до -5 градусів.

Де очікувати найнижчі температури?

Найбільш відчутними будуть заморозки в західних, північних та частині центральних областей України. Мешканці цих регіонів повинні бути готові до морозних ночей та ранків, пише ТСН.

Раніше: Україну накриє хвиля заморозків

Коли очікувати потепління?

За прогнозами синоптиків, антициклон почне слабшати приблизно з 19 жовтня. Це може призвести до підвищення температури та відступу заморозків. Однак, точні прогнози на більш тривалий період можуть змінюватися.

Ситуація в Карпатах

У високогір’ї Карпат вже кілька тижнів тримається зима. Сніговий покрив сягає 13 сантиметрів. Рятувальники закликають туристів утриматися від походів в гори до покращення погодних умов.

Прогноз на зиму

За словами синоптиків, зима 2024-2025 років очікується досить теплою. Це пов’язано з впливом теплих повітряних мас з Атлантики та Середземного моря. Однак, існують ризики різких похолодань через маловивчене явище – різке стратосферне потепління.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦