Людей до Росії з Молдови возили автобусами групами по 20 осіб

Молдовські правоохоронні органи викрили масштабну провокацію з боку Росії, спрямовану на дестабілізацію ситуації в країні. За даними слідства, російські спецслужби організували мережу тренінгів для молдовських громадян, метою яких була підготовка до масових заворушень.

Як з’ясувалося, сотні молдован заманювали під виглядом культурних заходів до Росії, де їх навчати організації протестів і навіть силових зіткнень. Частина учасників цих тренінгів проходила додаткову підготовку в таборах, пов’язаних з приватними військовими компаніями, у таких країнах, як Боснія і Герцеговина та Сербія.

Росія готувала в Молдові масові заворушення

Організаторами цієї злочинної схеми вважають прихильників проросійських сил у Молдові, зокрема, пов’язаних з олігархом Іланом Шором. Мета таких дій – дестабілізувати ситуацію в країні перед важливими політичними подіями, такими як президентські вибори та референдум про вступ до ЄС.

Раніше: Найбільше війни з Україною хочуть мешканці Москви

Зараз правоохоронні органи Молдови проводять розслідування і затримують учасників цієї злочинної схеми. Викриття цієї провокації свідчить про те, що Росія продовжує використовувати гібридні методи боротьби для досягнення своїх геополітичних цілей і дестабілізації ситуації в сусідніх країнах.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦