Італійський модний бренд Prada вийшов на новий рівень, об’єднавшись із компанією Axiom Space для створення скафандра, який буде використовуватися під час місії NASA Artemis III.

Саме в цьому костюмі перша жінка і перша кольорова людина зійдуть на поверхню Місяця у 2026 році. Презентація цього інноваційного скафандра відбулася на Міжнародному астронавтичному конгресі в Мілані.

Читайте також: До Землі летять три астероїди, один розміром з будинок

Колаборація Prada та Axiom Space

Скафандр отримав назву Extravehicular Mobility Unit. Його розроблено спеціально для роботи в екстремальних умовах на Місяці, поєднуючи передову технологію з естетикою.

Віцепрезидент Axiom Space Рассел Ралстон зазначив, що ця місія відкриває нову еру в освоєнні космосу, і вперше при створенні скафандра використовувалися знання з інших галузей, що дозволило забезпечити астронавтів найкращими умовами для роботи.

Ключовою фігурою, що привела Prada до цього проєкту, став Лоренцо Бертеллі, син відомої дизайнерки Міуччі Пради. За його словами, співпраця з Axiom Space стала унікальним досвідом, де фахівці Prada працювали над тим, щоб поліпшити комфорт і рухливість астронавтів. Незважаючи на те, що на новому скафандрі немає помітних логотипів Prada, його дизайн має червоні лінії, що нагадують про технічну лінію Prada Linea Rossa.

Основне завдання скафандра — захистити астронавтів від екстремальних умов на південному полюсі Місяця, включаючи різкі температурні коливання. Він також дозволить екіпажу перебувати у відкритому космосі протягом щонайменше восьми годин.

Імена астронавтів для місії Artemis III поки що не оголошені, але ця місія обіцяє стати історичною, адже вперше жінка і представник кольорових громад висадяться на Місяць.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦