Глава держави наголосив на потребі вступу України до Альянсу

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що під час нещодавньої розмови з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом обговорював необхідність вступу України до НАТО. Він також згадав про Будапештський меморандум, який не забезпечив безпеку країни після відмови від ядерного арсеналу.

Заява Зеленського про ядерне озброєння

Заяву президент зробив 17 жовтня на пресконференції після засідання Європейської ради у Брюсселі. Зеленський наголосив, що альтернативою ядерній зброї для України може бути лише міцний військовий союз. “У нас є два шляхи: або ми повертаємо собі ядерну зброю, або приєднуємося до дієвого альянсу. Сьогодні таким альянсом для нас є НАТО”, – зазначив він.

Також читайте: Держдеп: США працюватимуть з українцями над планом перемоги Зеленського

Президент підкреслив, що Україна залишилася єдиною країною, яка постраждала через виконання Будапештського меморандуму. “Ядерну зброю віддали? Лише Україна. Хто сьогодні воює? Україна”, – заявив він, підкреслюючи недієвість цієї домовленості.

Зеленський також додав, що Трамп позитивно оцінив його аргументи. “Дональд Трамп сказав, що наші аргументи справедливі. Я вважаю, що він нас почув”, – зазначив він. Під час виступу президент також нагадав про підготовку до другого Саміту миру та застеріг, що присутність представників Росії на цьому заході може ослабити позиції України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦