Колишній полонений Кремля, письменник та журналіст Станіслав Асєєв, який добровільно приєднався до ЗСУ, вирішив звільнитися зі служби.

Про це повідомив екснардеп і військовослужбовець Єгор Фірсов. Асєєв служив у 109-й окремій бригаді територіальної оборони.

Читайте також: Наскільки масово росіяни здаються у полон: відповідь ЗСУ

Асєєв звільняється зі служби в ЗСУ

Фірсов відзначив, що на початку військової кар’єри Асєєва багато хто сумнівався, що письменник зможе витримати умови фронту, але він проявив себе як один із найстійкіших бійців підрозділу.

“Коли Станіслав Асєєв йшов у піхотну роту (до речі, в роту, де колись служив я). То усі казали – що окопи не для нього. Він письменник – людина творча”, – зазначив Фірсов.

Асєєв брав участь у боях під Архангельським і Нью-Йорком та отримав два поранення, одне з яких – осколок міни в шию.

“Отримав 2 поранення, одне з них, було осколком міни в шию. Просто щасливчик, що вижив! Другий уламок відбив йому лямку у бронежилеті”, – написав екснардеп.

Станіслав Асєєв підтвердив своє звільнення, пояснивши це розформуванням його батальйону через втрати. Він також зазначив, що не зміг домовитися з командуванням про своє подальше місце служби і спробував перейти до Головного управління розвідки (ГУР), але його переведення не відбулося. Асєєв вирішив скористатися правом на звільнення, яке передбачає закон для колишніх полонених.

Асєєв був у полоні у підконтрольних Росії бойовиків угруповання “ДНР” з 2017 по 2019 рік в окупованому Донецьку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦