У Вінниці лікар Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) разом із дружиною-пенсіонеркою володіє 13 квартирами, а також елітними апартаментами в центрі Києва, площею 260 квадратних метрів.

Крім того, родина придбала три електромобілі Tesla та має спільний бізнес із начальницею МСЕК. Ці дані стали відомі в результаті розслідування видання OBOZ.UA.

Читайте також: Затримано зрадника, який коригував вогонь артилерії ворога на свою бригаду

Голова Вінницької МСЕК Юлія Даниленко декларує багато нерухомості та тримає бізнес

Після скандалу з мільйонними статками голови Хмельницької МСЕК, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко анонсував перевірку 3,5 тисячі рішень щодо визнання інвалідності та подальшої непридатності до військової служби. Також він оголосив про майбутню реформу та можливу ліквідацію системи МСЕК, яка за час війни стала полем для масштабної корупції.

OBOZ.UA також повідомляє про очільницю Вінницької МСЕК Юлію Даниленко, яка задекларувала зарплату в розмірі 221 тисячі гривень за 2023 рік, великий будинок площею 196,7 кв. метри, нерухомість свою, чоловіка і сина. Судячи з фото з Googlemaps, на будинку навіть встановлено сонячні панелі.

Чоловік голови Вінницької МСЕК Юлії Даниленко, Сергій Даниленко, працює в енергетичній галузі вже понад 30 років і обіймає посаду директора з діяльності в АТ “Вінницяобленерго”. Сім’я добре розбирається в питаннях альтернативної енергетики, що підтверджується наявністю сонячних панелей на їхньому великому двоповерховому будинку.

Окрім будинку, родина має чимало нерухомості, зокрема, квартирами у Вінниці, площею 49 кв. м, 57,7 кв. м, 70,4 кв. м і 48,1 кв. метрів, а також комерційною нерухомістю площею 104 квадратні метри. Крім того, у власності сім’ї є 25 земельних ділянок. Враховуючи таку кількість нерухомості, сім’я могла б забезпечувати себе доходом від її оренди.

В автопарку родини – три автомобілі: Tesla Model 3, Mitsubishi Pajero і Mitsubishi Outlander. Цікаво, що Tesla була придбана за 58,4 тисячі гривень чотири роки тому, що на той момент було еквівалентно приблизно 2,1 тисячі доларів, хоча ринкова ціна цього автомобіля зараз сягає 20 тисяч доларів.

Жінка, яка очолює Вінницьку МСЕК, офіційно є співвласницею компанії “Сонячні фермери”, де її партнером виступає лікар-терапевт Віктор Власюк. Йому належить 37,5% підприємства. Власюк раніше сам очолював МСЕК з 2002 по 2014 рік, після чого Даниленко стала його наступницею. Власюк, хоча й досяг пенсійного віку, продовжує працювати лікарем-терапевтом, отримуючи дохід не тільки від основної роботи, а й від генерації електроенергії разом із Даниленко.

За рік Власюк офіційно заробив на своїй посаді близько 200,9 тисячі гривень, однак основний дохід отримав від енергетичного бізнесу — 1,1 мільйона гривень, а також від підприємницької діяльності — 990 тисяч гривень. Його дружина, також пенсіонерка, заробила від компанії 541 тисячу гривень і ще додатково 923 тисячі гривень від підприємницької діяльності.

Цікаво, що разом із дружиною Власюк володіє трьома автомобілями Tesla: двома Tesla Model S і однією Tesla Model Y. Окрім цього, пара має значну кількість елітної нерухомості — зокрема, 13 квартир. Найдорожчий апартамент, шестикімнатна квартира в центрі Києва на вулиці Інститутській, оформлений на дружину Власюка, Оксану Бланар. Квартира площею 260 квадратних метрів може коштувати до 780 тисяч доларів, що робить її однією з найдорожчих у їхньому портфелі.

Голова Волинської МСЕК Василь Тимощук має 50 об’єктів нерухомості

Голова Волинської МСЕК Василь Тимощук виявився одним із найбільших власників нерухомості серед своїх колег. У його декларації зафіксовано 50 об’єктів нерухомості, включаючи землю та житло. Навіть під час повномасштабної війни він продовжує активно скуповувати землю. Наприклад, у липні 2023 року в селі Олешків Івано-Франківської області він придбав ділянку площею майже 10 000 квадратних метрів.

Тимощук також купував земельні ділянки у цьому ж селі в попередні роки. Загалом він володіє кількома великими ділянками та нежитловими приміщеннями, частину яких передав в оренду своєму підприємству “Аеліта Олешків”. Це підприємство він заснував і залишається його співвласником, разом із сином Михайлом, який виступає кінцевим бенефіціаром.

До його власності також належать тваринницькі приміщення, цехи та склади. Тимощук стверджує, що частину майна придбав сам, а іншу частину отримав у спадок від матері, яка померла в 2015 році. Вона залишила йому невеликий будинок та землю в селі Олешків, а також трикімнатну квартиру в Луцьку.

Проте деякі факти в його декларації викликають питання. Наприклад, будинок у селі Олешків, згаданий у декларації, не фігурує у виписках з реєстру нерухомого майна. Окрім цього, його дружина Наталія, яка працювала в суді, подала на розлучення після 20 років шлюбу. Подружжя розлучилося в 2019 році, коли стало відомо, що Тимощук переїхав до іншого будинку ще у 2015 році.

Тимощук також балотувався в депутати місцевих рад від кількох політичних сил, таких як “Батьківщина”, “УКРОП” та “За Майбутнє”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦