Росія залучає північнокорейських військових для війни проти України

Інститут вивчення війни (ISW) виявив нові деталі щодо військового співробітництва Росії та Північної Кореї. Згідно з розвідданими, Кремль використовує підписану у червні угоду про стратегічне партнерство для залучення північнокорейських військових до війни проти України.

Співпраця РФ та КНДР

За даними української розвідки, Росія формує окремий підрозділ чисельністю близько 3 тисяч північнокорейців, який планується направити на Курський напрямок. Попри те, що частина цих військових вже втекла зі своїх позицій, російське командування продовжує набирати нових бійців з КНДР.

Читайте також: Лідер КНДР готується до створення “ядерної наддержави”

Такий крок Росії пояснюється бажанням уникнути нової хвилі мобілізації в країні. Залучення іноземних найманців дозволяє Кремлю підтримувати інтенсивність бойових дій, не погіршуючи і без того низьку популярність режиму серед населення.

Аналітики ISW вважають, що використання північнокорейських військових є частиною ширшої стратегії Путіна, спрямованої на затягування війни та уникнення повної мобілізації. Цей крок свідчить про те, що російський диктатор готовий йти на будь-які заходи, аби досягти своїх цілей, навіть якщо це означає залучення до війни армії однієї з найізольованіших країн світу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦