РФ витрачає на війну в Україні більше, ніж більшість її регіонів за рік

Як стало відомо, тижневі військові витрати Росії сягають астрономічної суми у 210 мільярдів рублів. Ця цифра перевищує річний бюджет понад 80% регіонів країни. Тобто, за один тиждень війни Москва витрачає більше коштів, ніж багато регіонів можуть собі дозволити за весь рік.

Витрати РФ на війну в Україні

Про це повідомляє The Moscow Times з посиланням на проєкт російського бюджету на 2025 рік. Згідно з документом, загальні військові витрати наступного року становитимуть 13,2 трильйона рублів, що є рекордним показником.

Також читайте: Як закінчиться війна в Україні: прогноз командира зі спецпідрозділу ГУР

Найбільше від таких витрат страждають менш розвинені регіони Росії. Зокрема, національні республіки та ряд областей мають бюджети, які не лише менші за тижневі військові витрати, але й істотно поступаються навіть добовим. Найгірша ситуація спостерігається в Єврейській автономній області, Інгушетії, Калмикії та Ненецькому автономному окрузі, бюджети яких не дотягують навіть до добових витрат на війну.

Тим часом, такі мегаполіси як Москва і Санкт-Петербург, а також ресурсобагаті регіони Сибіру та Уралу мають значно більші бюджети і можуть дозволити собі такі значні військові витрати. Проте, для більшої частини Росії війна в Україні стає все більш відчутним тягарем, який лягає на плечі простих громадян.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦