Москвичі – найзапекліші прихильники війни проти України

Нове соціологічне дослідження, проведене російським Левада-центром, виявило шокувальні результати щодо настроїв у російському суспільстві щодо війни проти України. Попри те, що загалом більшість росіян висловлюється за мирні переговори, регіональні розбіжності вкрай значні, повідомив історик та політик Микола Томенко.

Хто з росіян прагне війни

Зокрема, мешканці Москви виявилися найбільшими прихильниками продовження воєнних дій. 58% москвичів висловилися за продовження війни, тоді як серед жителів сіл і невеликих міст таких лише 32-33%. Крім того, саме в Москві найвищий рівень підтримки дій російської армії, включаючи вбивства, варварство та мародерство. 84% москвичів схвалюють ці дії, що є найвищим показником серед усіх регіонів Росії.

Читайте також: В ISW пояснили, що стоїть за партнерством Росії і КНДР

Ще більш тривожним є той факт, що значна частина москвичів вважає, що війна принесла більше користі, ніж шкоди. 32% мешканців російської столиці переконані в цьому, тоді як серед жителів інших регіонів таких значно менше.

Ці результати суттєво відрізняються від поширеного стереотипу про те, що прихильниками війни є переважно мешканці віддалених регіонів, які не мають доступу до інформації. Насправді, саме в культурному та економічному центрі Росії, Москві, спостерігається найбільша підтримка агресивної політики Кремля.

Отримані дані свідчать про те, що Москва є оплотом російського шовінізму та агресії. Результати дослідження підтверджують, що саме з Москви виходить ідеологія, яка підживлює війну проти України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦