Енергетики працюють над відновленням електропостачання у Миколаєві та Херсоні

У результаті технічних проблем, пов’язаних з пошкодженнями енергетичної інфраструктури, викликаними російськими обстрілами, сьогодні, 16 жовтня, виникли перебої з електропостачанням у частині Миколаївської та Херсонської областей, зокрема в обласних центрах. Про це повідомило НЕК “Укренерго”.

Електроенергія
Електроенергія

Ситуація з електропостачанням в Україні

За словами енергетиків, тривають активні роботи з усунення наслідків аварії, і очікується, що електропостачання буде повністю відновлено протягом кількох годин. Місцева влада також підтвердила інформацію про знеструмлення та запевнили, що роблять усе можливе для швидкого розв’язання проблеми.

Вас також зацікавить: Чи зростуть тарифи на електроенергію в Україні: пояснення Yasno

Попри значні пошкодження енергосистеми, спричинені війною, енергетики України провели масштабну ремонтну кампанію для підготовки до опалювального сезону. Завдяки цьому вдалося забезпечити стабільне електропостачання більшої частини країни. Однак загроза нових обстрілів залишається високою, що може призвести до нових відключень.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що найнадійнішим захистом енергетичної інфраструктури є протиповітряна оборона. Він також закликав українців до раціонального використання електроенергії, особливо у вечірні години пікового навантаження.

Як повідомили в “Укренерго”, сьогодні спостерігається зростання споживання електроенергії, що пов’язано з початком опалювального сезону. Для зменшення навантаження на енергосистему українців просять відкладати використання потужних електроприладів на період з 10:00 до 16:00, коли працюють сонячні електростанції.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦